Workshops

Aromatherapie, een inleiding

Laat je meevoeren door de heerlijke geuren van etherische oliën.

Ze worden al ongeveer 5000 jaar gebruikt in de huidverzorging, parfumindustrie, voeding en als geneesmiddel. Bijna iedereen kent wel het geurlampje, maar er is veel meer te doen en beleven met etherische oliën, daarover meer in de workshop.

Natuurlijke huidverzorging, zelf maken

 

Wat je op je huid smeert zou je eigenlijk moeten kunnen eten, want het wordt door je lichaam opgenomen! Veel producten die je in de winkel kunt kopen bevatten schadelijke ingrediënten. Leer hier om in een handomdraai je eigen puur natuur verzorgingsproducten te maken.

In deze workshop maken we een huidolie en een dagcrème. De producten neem je natuurlijk mee naar huis om zelf te gebruiken of om cadeau te geven.

Kruiden in de thuisapotheek

 

Sinds mensenheugenis worden planten gebruikt om ons gezond te houden. Door de opkomst van de farmaceutische industrie werd het gebruik van kruiden verdrongen. Toch kan er niets op tegen de energie en geneeskracht van kruiden.

In deze workshop gaan we in op kruidenmiddelen  die we zelf kunnen maken en toepassen.

Je maakt je eigen kruidendruppels (tinctuur) en zalf.

Creëer je eigen natuurlijke parfum

Ben je op zoek naar een persoonlijk, natuurlijk parfum en kan een luchtje uit de winkel je niet verleiden?

In deze workshop creëer je je eigen persoonlijke parfum, of een aftershave voor heren! 

Werken met edelstenen en mineralen

Het gebruik van stenen en mineralen is niet nieuw. In de oudheid werden ze door veel natuurvolken benut. Veel stenen werden gezien als ‘magische’ krachten uit de natuur. Ook nu worden we nog steeds aangetrokken door de prachtige vormen en kleuren van ‘edel’stenen. Hoe werken stenen nu precies en wat kan ik er mee doen?

Tijdens de workshop wordt een tipje van de sluier opgelicht en kies je de stenen die bij je passen.

Scheer- en baardproducten

Aromatherapie, alleen iets voor vrouwen? Deze workshop gaat over scheren. Welke producten zijn er en wat doen ze eigenlijk? 

Maak een persoonlijke aftershave.

Optie 1: Maak je eigen scheerolie

Optie 2: Maak je eigen baardwax

Qigong

Wil jij weer in balans komen en de energie vrij laten stromen? Neem eens deel aan een workshop. Tijdens een workshop worden Qi-gong-oefeningen afgewisseld met theorie, healing-technieken en meditaties. Een mooie combinatie waar je thuis meteen mee aan de slag kunt